KONVERTERINGSOPTIMERING AF WEBSHOP

Optimering af konverteringsraten er altid en god ide

KONTAKT OS

Konverteringsoptimering af webshop eller hjemmeside er altid en god ide

At optimere sin webshop med henblik på at forøge antallet af konverteringer, er altid en god ide. Mange webshop ejere vælger ofte at springe denne del over i håbet om at, salget nok kommer af sig selv. Dette er ofte langt fra tilfældet og mange gange er det de små ting på hjemmesiden der skal ændres.

Selve Konverteringsoptimeringen handler i bund og grund om psykologi, da det i sidste er mennesker der skal interagere og handle i og med din shop. Har man eksempelvis sat sine produkter på den “forkerte hylde”, eller gemt dem væk så der er for mange “klik” til den egentlig vare, kan der blive langt til en endelig konvertering.

Det kan også være at valget af farver er forkerte, eller at hele webshoppen indeholder for mange misvisende informationer. Se det lidt som hvis man har mange mennesker på besøg i en rigtig fysisk butik på hovedgaden… men ingen tager en vare ned fra hylden og vælger at gå til kassen. Dette er man nødt til at reagere på.

Hvorfor skal en webshop optimeres?

I mange tilfælde kan man i Google Analytics se, at trafikken på shoppen ikke fejler noget. Forstået på den måde, at der hver dag kommer besøgende ind, der leder, læser og anvender de forskellige dele af shoppen. Problemet opstår hvis man samtidig også kan se, at en meget lille procentdel vælger at købe noget. Begrebet hedder konverteringsrate og bliver til dagligt brugt i de fleste webshops som et måleredskab for om hvorvidt shoppen konverterer.

Har man en lav konverteringsrate, bruger man for mange besøg på at lave en handel. Dette kan være en dyr fornøjelse hvis man eksempelvis betaler sig til de besøgende gennem Google AdWords, SEO eller ved hjælp af Facebook annoncer. Her er det særdeles vigtigt at have styr på sin webshop, eller hjemmeside, da et højt CPC forbrug og en lav konverteringsrate vil have en indflydelse på din generelle omsætning.

Vi er et full service webbureau og hjælper derfor ofte vore eksisterende kunder med optimeringen af deres webshops. Da denne arbejdsgang er en yderst vigtig del af online marketing er vi naturligvis også eksperter i dette. Kontakt os da, såfremt du har spørgsmål, eller bare gerne vil i gang med din egen markedsføring.

LAD OS TAGE EN SNAK PÅ OM DIT NÆSTE PROJEKT!